email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

η άλλη όψη......διερχόμενος σήμερα το πρωί (Πέμπτη 24/6) από την οδό Σολωμού στα Εξάρχεια... ένα δρόμο που μου είναι πολύ γνώριμος από τα εφηβικά μου χρόνια - δεκαετία του '80, όταν μαζί με τον Τάκη, τον Βαγγέλη, τον Νίκο, τον Λάμπρο και άλλα παιδιά, πηγαίναμε στην πλατεία και πέριξ αυτής για να περάσουμε - άλλοτε με φιλοσοφίες κι άλλοτε 'σκοτώνοντας' - τις ώρες μας... είδα αυτή την υπέροχη είσοδο της παλαιάς αθηναϊκής πολυκατοικίας, που δύσκολα σε αφήνει αδιάφορο και στέκεσαι μπροστά της θαυμάζοντας την υπέροχη εικαστική δημιουργία, ξεχνώντας για λίγο το υπόλοιπο 'γκρίζο' της πόλης μας...

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

19η Ετήσια Έκθεση Σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Στο πλαίσιο του «xinis education festival 2010», οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, στη 19η Έκθεση Σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στους χώρους του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ, ( Πατησίων 31, Αθήνα), στις 18:00.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους μέσα από μία σειρά εξαιρετικών έργων.

Οι τομείς σπουδών που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα είναι:

  • Οικονομίας και Διοίκησης
  • Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών
  • Υγείας και Ομορφιάς
  • Παιδαγωγικών
  • Δομικών Κατασκευών
  • Επισιτισμού - Τουρισμού
  • Μηχανολογίας και Μεταφορών
  • Εφαρμοσμένων τεχνών

Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης θα ακολουθήσει after party με τη συμμετοχή d.j και εκατοντάδων σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
Για δηλώσεις συμμετοχής και δωρεάν είσοδο καλέστε στο 2105279500 ή κάντε κλικ εδώ.

Πρωινές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας


Παρασκευή πρωί, περίπου 7.30, Πειραιώς και Μενάνδρου , λίγο πριν την πλατεία Ομονοίας, και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της πόλης πηγαίνουν μετά κόπων και βασάνων στις δουλειές τους, λόγω μεγάλου φόρτου από αυτοκίνητα στους δρόμους, μιας και το ωραίο μετρό έχει δέσει τα βαγόνια, ένα σκηνικό - από αμερικάνικη αστυνομική ταινία - καθημερινό πλέον και ζωντανό (life) για την Αθήνα - διαδραματίζεται μπροστά μας. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω - και γι' αυτό καλύπτω πρόσωπα που φαίνονται' πιθανόν εκτελούν το καθήκον τους, δηλαδή την πάταξη της εγκληματικότητας, μιας και περισσεύει στην περιοχή αυτή (εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, κ.ά.)...

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Ορθογραφικό κουίζ

Στην πινακίδα το ορθογραφικό λάθος είναι το τυπικό...
Επί της ουσίας... περί τα του Δήμου... ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι!!

Αθήνα 2010 μ.Χ.
Καθημερινή εικόνα στην οδό Μαιζωνος, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Βάθης, έξω από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, σ' αυτό το στενό δρόμο περιμένουν υπομονετικά αυτοί οι άνθρωποι - άντρες γυναίκες και παιδιά στην αγκαλιά - σ' ένα πεζοδρόμιο ούτε ένα μέτρο, και φυσικά αναγκάζονται να γεμίζουν και το υπόλοιπο οδόστρωμα με κίνδυνο για τη ζωή τους από τα διερχόμενα οχήματα. Τι να πούμε;... για τον υπερβάλλοντα ζήλο του υπάλληλου της δημοτικής αστυνομίας (φωτό) που ήθελε να σπάσει τη φωτογραφική μηχανή;...
Τα σχόλια δικά σας.

Κανονική αφαίμαξη

Η αφίσα της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος μας πληροφορεί τι πληρώνουμε σε κάθε λίτρο βενζίνης που βάζουμε στο όχημά μας:
σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος (31/5/10)
στην τιμή 1,493 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης έχουμε:
κέρδος πρατηρίου 0,055 ευρώ
κέρδος εταιριών 0,063 ευρώ
τιμή διυλιστηρίου 0,434 ευρώ
ΦΟΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ 0,941 ευρώ,
δηλαδή 63% ανά λίτρο βενζίνης είναι ΦΟΡΟΙ!!!....
τα σχόλια δικά σας...

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Όχι στην αφαίμαξη των Τμημάτων Τροχαίας και γενικά των μάχιμων Υπηρεσιών . Αδειάστε επιτέλους τα επιτελεία!!

«κ. Χαραλαμπίδου καλημέρα
Χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Παρατήρησα πως είστε από τους ανθρώπους που είναι ευαισθητοποιημένοι………. μέσω των αναρτήσεών σας ...
Είμαι ένας Αστυνομικός που υπηρετεί στο Ανακριτικό της Τροχαίας εδώ και μερικά χρόνια και βλέπω καθημερινά μέσω των τροχαίων ατυχημάτων που επιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει η εύρυθμη λειτουργία της Τροχαίας... Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια απαξίωσης της Τροχαίας, για λόγους κυρίως δημοσίων σχέσεων και δήθεν καταπολέμησης του πραγματικού εγκλήματος, αλλά κατά προέκταση απαξιώνονται όλες οι μάχιμες Υπηρεσίες μέσω της βιαστικής, χωρίς προετοιμασία και συνεχούς δημιουργίας νέων Υπηρεσιών ....Για να μη μακρηγορώ, αντιγράφω και επικολλώ ……..

Εκατοντάδες άτομα αποσπάστηκαν πρόσφατα αρχικά για τις ομάδες Δ και Ε πριν λίγους μήνες, τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ πριν λίγες εβδομάδες και τελικά αυτή την εβδομάδα δεκάδες άλλοι για Τμήματα Ασφαλείας ... Τα Τμήματα από τα οποία αποσπάστηκαν έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί και πλέον εκεί που υπολειτουργούσαν έχουν πάψει να λειτουργούν !
Και ερωτώ : πιο αίσθημα ασφάλειας ενισχύεται ακριβώς όταν δημιουργείται συνεχώς και για λόγους δημοσίων σχέσεων και απλά εμφανούς παρουσίας, "μπάσταρδες" νέες υπηρεσίες, πρόχειρα χωρίς προετοιμασία και υποδομές, παίρνοντας προσωπικό από Τμήματα που ούτως ή άλλως υπολειτουργούσαν και χωρίς να ιδρώνει το αυτάκι αυτών που υπηρετούν σε Αρχηγείο, Γ.Α.Δ.Α και επιτελεία λοιπών διευθύνσεων?
Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος σταθμός να ρυθμίσει την κυκλοφορία -όταν υπάρχει πρόβλημα- ή όταν κάνω 3 και 4 ώρες να μεταβώ σε ένα ατύχημα, τί να πω στον ταλαιπωρημένο πολίτη ή ακόμη όταν στους δρόμους θα μένουν ατιμώρητοι οι Ελληνάρες παραβάτες, θα τον νοιάξει τον πολίτη αν δεν έχει π. χ η Τροχαία άτομα? Θα τον νοιάξει μόνο το γεγονός ότι δε βλέπει να γίνεται δουλειά !

Σήμερα για παράδειγμα (9/4), στο Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω δεν υπήρχε μέσα Αξιωματικός Υπηρεσίας να εξυπηρετεί τους πολίτες, να σηκώνει τα τηλέφωνα και να δέχεται τα σήματα , μιας και αυτός ήταν έξω και πήγαινε σε ατυχήματα στους Δήμους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Περιστερίου (1/2) και Νεόκτιστων Ασπροπύργου! Έτσι το γραφείο του Αξ. Υπ. έκλεισε (πρωινιάτικα !! ) και το (ιδιωτικό ασύρματο) τηλέφωνο το σήκωνε ο σκοπός(?!) από τη σκοπιά του !!!
Διαδώστε το σας παρακαλω στους φίλους σας, γιατί αν δεν γίνει "ντόρος" δεν πρόκειται να καταλάβουν τί γίνεται έξω από τα γραφεία τους !!!
Όποτε έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με υπέρμετρες καθυστερήσεις σταθμού ενώ έχετε καλέσει το 100 για κάποιο ατύχημα π.χ. ή γενικότερα με ελλειπή και καθυστερημένη εξυπηρέτηση , να γνωρίζετε από
εδώ και πέρα που οφείλεται ...

ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ»

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Πιο προσεκτικές οι Ελληνίδες στο τιμόνι


Δημοσίευση: 2-6-2010, 17:53 Τελευταία ανανέωση: 2-6-2010, 18:48
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Παραβατική είναι η συμπεριφορά των περισσότερων νεαρών Ελλήνων πάνω στο τιμόνι, καθώς, σύμφωνα με έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία οδηγεί μιλώντας στο κινητό, ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες οδηγούν προσεκτικότερα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε στον Ελληνικό Στρατό σε δείγμα 501 ατόμων (στρατιωτικών και μη) με μέσο όριο ηλικίας τα 25,2 έτη, κατέδειξε ότι το 75,7% των ερωτηθέντων οδηγεί συχνά μιλώντας στο κινητό, το 51,2% καπνίζει κατά την οδήγηση και το 52,4% έχει πιάσει τουλάχιστον μία φορά τιμόνι, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Επιπλέον, το 18,7% δεν έχει άδεια οδήγησης, το 47,6% δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, ενώ το 68,9% αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Τα στοιχεία μιας άλλης πρόσφατης έρευνας, σε δείγμα 501 ατόμων, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά κατά την οδήγηση, έδειξαν ότι οι άνδρες οδηγοί είναι πιο απρόσεκτοι από τις γυναίκες κατά 9,6%.

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη ότι οι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου (21,9%) και οι κάτοχοι επαγγελματικού τίτλου σπουδών (24,5%) είναι προσεκτικότεροι οδηγοί σε σύγκριση με εκείνους που είναι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μελέτη διενεργήθηκε από το 424 ΓΣΝΕ, τη Σχολή Οικονομικών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο 15ο συνέδριο της «Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής» που διεξάγεται στην Πιερία.

http://www.tanea.gr/