email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πιο προσεκτικές οι Ελληνίδες στο τιμόνι


Δημοσίευση: 2-6-2010, 17:53 Τελευταία ανανέωση: 2-6-2010, 18:48
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Παραβατική είναι η συμπεριφορά των περισσότερων νεαρών Ελλήνων πάνω στο τιμόνι, καθώς, σύμφωνα με έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία οδηγεί μιλώντας στο κινητό, ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες οδηγούν προσεκτικότερα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε στον Ελληνικό Στρατό σε δείγμα 501 ατόμων (στρατιωτικών και μη) με μέσο όριο ηλικίας τα 25,2 έτη, κατέδειξε ότι το 75,7% των ερωτηθέντων οδηγεί συχνά μιλώντας στο κινητό, το 51,2% καπνίζει κατά την οδήγηση και το 52,4% έχει πιάσει τουλάχιστον μία φορά τιμόνι, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Επιπλέον, το 18,7% δεν έχει άδεια οδήγησης, το 47,6% δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, ενώ το 68,9% αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Τα στοιχεία μιας άλλης πρόσφατης έρευνας, σε δείγμα 501 ατόμων, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά κατά την οδήγηση, έδειξαν ότι οι άνδρες οδηγοί είναι πιο απρόσεκτοι από τις γυναίκες κατά 9,6%.

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη ότι οι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου (21,9%) και οι κάτοχοι επαγγελματικού τίτλου σπουδών (24,5%) είναι προσεκτικότεροι οδηγοί σε σύγκριση με εκείνους που είναι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μελέτη διενεργήθηκε από το 424 ΓΣΝΕ, τη Σχολή Οικονομικών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο 15ο συνέδριο της «Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής» που διεξάγεται στην Πιερία.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου