email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Οι καρμανιόλες του οδικού δικτύου



Προσοχή φίλοι οδηγοί στην έξοδο τις μέρες του Πάσχα στα παρακάτω σημεία....




Τα σημεία όπου καταγράφηκαν

τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα κατά το 2009


Δεκαεννέα σημεία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας χαρακτηρίζονται από τη Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καρμανιόλες λόγω της συχνότητας πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων ή σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφηκαν το 2009. Τα σημεία αυτά βρίσκονται κυρίως στις εθνικές οδούς Αθηνών- Θεσσαλονίκης, Αθηνών - Πατρών, Πατρών- Πύργου, Κορίνθου- Τριπόλεως, ΑντιρρίουΙωαννίνων, Τρικάλων- Καλαμπάκας και Μουδανιών- Κασσάνδρειας- Ποτίδαιας.



Σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, οι συχνότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι οι «επικίνδυνες παραβάσεις», στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι αντικανονικοί ελιγμοί, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, το αντικανονικό προσπέρασμα, οι παραβάσεις ταχύτητας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η μη χρήση κράνους, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας κτλ. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι, όπως λένε συγκοινωνιολόγοι, και το οδικό περιβάλλον στο οποίο σημειώνονται τα δυστυχήματα, δηλαδή το πλάτος του οδοστρώματος, αν έχει μεταλλικό ή τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο, επαρκή φωτισμό, σωστή κλίση κτλ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., υπήρξε μείωση κατά 7% στα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν σε όλη τη χώρα το 2009 σε σχέση με το 2008. Επίσης σημειώθηκε μείωση κατά 9,8% στα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ενώ αντίθετα υπήρξε αύξηση 0,3% στα ελαφρά.

Υ πενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ανέφερε πως στις εθνικές οδούς υπάρχουν εννέα εν δυνάμει Τέμπη και τόνισε την αναγκαιότητα συστηματικού ελέγχου των οδικών αξόνων για να αποτραπούν και άλλες επικίνδυνες κατολισθήσεις και καταπτώσεις. Με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφαλείας, τα εννέα σημεία που πρέπει άμεσα να διερευνηθούν είναι:

- Νέα Εθνική οδός Κορίνθου- Πατρών, τμήμα Αιγίου- Πατρών, θέση Παναγοπούλα.

- Εθνική οδός Ιωαννίνων- Αρτας, περιοχή Ηπειρωτικών Τεμπών.

- ΕΟ Θεσσαλονίκης- Σερρών, περιοχή Λαχανά.

- ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, περιοχή Λυγιάς- γέφυρα Δέσπως.

- ΕΟ Λαμία- Καρπενήσι- Αγρίνιο, περιοχή Μακρακώμης, περιοχή Ανατολικής και Δυτικής Φραγκίστας, περιοχή Παρακαμπυλίων (Αγιος Βλάσης).

- ΕΟ Λιβαδειάς- Αμφισσας, είσοδος Δελφών- Κασταλία Πηγή.

- ΕΟ Λαμίας- Αμφισσας, τμήμα Θερμοπύλες- Αμφισσα, στη χιλιομετρική θέση 51.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου