email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ *

Τι φταίει;

Μα βέβαια η έλλειψη συνείδησης των τρομακτικών κινδύνων και συνεπειών κατά την οδήγηση, που χαρακτηρίζει τον έλληνα και που τον οδηγεί σε άκρως επικίνδυνες και άσεμνες συμπεριφορές!
Υπεύθυνο γι’ αυτό είναι βέβαια το «σύστημα» που μέσω των μηχανισμών ενημέρωσης, εκμάθησης, εκπαίδευσης και εξέτασης δεν βελτιώνει (ικανά) την κυκλοφοριακή συμπεριφορά – αγωγή και γενικότερα την Αγωγή του πολίτη!

Πρέπει λοιπόν όλοι να πιστέψουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή μας είναι το τροχαίο ατύχημα και η Πολιτεία, αφού το αναδείξει, πρέπει να «ζητήσει» από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ονομάσει και να ανακηρύξει πλέον αυτό το κοινωνικό πρόβλημα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ
που αφορά 10.000.000 Έλληνες πολίτες («αγνοούμενους» από τον ίδιο τους τον εαυτό), δηλαδή όλους μας!

Ο πρωθυπουργός όμως της χώρας ονόμασε το 1997, όταν μας ανετέθη από την Δ.Ο.Ε. η Ολυμπιάδα, εθνικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Λάθος βέβαια τραγικό!
Μέσα στα 7 χρόνια που μεσολάβησαν με 3.500 νεκρούς ετησίως, το 2004 υπήρξαν 25.000 συμπολίτες μας, που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και οι οποίοι δεν είδαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Φανταστείτε την ημέρα της τελετής έναρξης των αγώνων το 1/3 των θέσεων του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς φιλάθλους, με τα καθίσματα άδεια, βαμμένα μαύρα και με ένα αναμμένο άσπρο κερί στο καθένα, ώστε να μας θυμίζει, ως μακάβριο θέαμα, την ανοησία με την οποία αντιμετωπίζεται…

… ο θάνατος
από τα τροχαία δυστυχήματα στην πατρίδα μας. Τότε πιά, ίσως συνειδητοποιήσει η Πολιτεία και ο Πρωθυπουργός, ποιό είναι πραγματικά το μοναδικό, πραγματικά τραγικό ΕΘΝΙΚΟ (μας) ΘΕΜΑ!

Τι φταίει;
Εμείς!
Τι πρέπει να κάνουμε;
Πρέπει να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε αμυντικά, θεωρώντας ότι οι δρόμοι που κυκλοφορούμε είναι ένας πραγματικός εμπόλεμος χώρος, με θύματα πολύ περισσότερα από αυτά των πολέμων. Έτσι λοιπόν επιβάλλεται να αυξήσουμε την «άμυνά» μας και να μειώσουμε την επιθετικότητά μας και την «ορμή» μας, μιάς και ο βασικός για την ασφάλειά μας νόμο της (φύσης) ορμής είναι αυτός που καθορίζει το μέγεθος και το σοκ του τροχαίου που εμπλεκόμαστε.

* (συνέχεια από το βιβλίο του Ιαβέρη «εθνικό θέμα»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου