email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2009, σ ολόκληρο τον κόσμο 1.300.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις...

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ 9&10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


-Στις 9 και 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων (FEVR). Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση της (1991) δυστυχώς οι στόχοι της είναι σήμερα πιο επίκαιροι.

-Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2009, σ ολόκληρο τον κόσμο 1.300.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις ενώ υπερδιπλάσια είναι τα θύματα με βαριές αναπηρίες. Κανένας πόλεμος, καμιά φυσική καταστροφή καμιά επιδημία δεν είχε ποτέ τέτοιες ολέθριες συνέπειες.

-Στην Ευρώπη η στρατηγική που η ίδια η Eυρωπαϊκή Ένωση χάραξε για μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50% στην δεκαετία 2001-2010 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απέτυχε παταγωδώς και οι στόχοι που είχαν τεθεί για το 2010 θα πραγματωθούν –ίσως- το 2017. Πράγμα που σημαίνει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες τα χρόνια που έρχονται.
-Πρόσφατα για μια ακόμα φορά ανατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ίδιοι στόχοι για 50% μείωση των θανάτων την δεκαετία 2011-2020. Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαιωνίζεται.
-Στο πλαίσιο της συνάντησης θα συζητηθεί αναλυτικά η στρατηγική για τη μείωση των τροχαίων την ερχόμενη δεκαετία. Σημαντικές θα είναι επίσης οι συζητήσεις για την ύπαρξη δομών υποστήριξης για τα θύματα των τροχαίων και τις οικογένειες τους καθώς και το θέμα της δικαιοσύνης και την απίστευτη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα που υπάρχει στους δρόμους.
-Δεκάδες χιλιάδες θανάτων κάθε χρόνο στους δρόμους της Ευρώπης δεν μπορούν να βαφτίζονται «ατυχήματα» και να θεωρείται ότι οφείλονται σε «αμέλεια». Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα πρώτα απ όλα πρέπει να αρχίσουμε να τα λέμε με το όνομα τους.
-Αναλυτικά επίσης θα συζητηθεί ο προγραμματισμός εκδηλώσεων στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων (Κυριακή 21 Νοεμβρίου).
-Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν οργανώσεις από 20 τουλάχιστον χώρες, ανάμεσα τους οι:
P(A)T – Asociación Española de PREVENCIÓN DE ACCIDENTES DE TRÁFICO- Ισπανία,
Safe Journey Institute (Zavod Varna pot)- Σλοβενία, ACA-M, Πορτογαλία, APPER (Association de Parents pour la Protection des Enfants sur les Routes)- Βέλγιο, Croatian Association of Families of Victims of Traffic- Κροατία, Road and Safety- Πολωνία, NAH-Zorg- Ολλανδία, AVAC Romania & AVAC Bucharest- Ρουμανία, Yasa Lebanon- Λίβανος, Roadcross- Ελβετία, AVR - Association nationale des Victimes de la Route- Λουξεμβούργο, Road Peace- Μεγάλη Βρετανία, AIFVS- Associazione Italiana Familiari e Vittime della Strada- Ιταλία, FLG- Fondazione Luigi Cucccione- Ιταλία, ΕΥΘΥΤΑ –Ρόδος- Ελλάδα, You Are What U Do / Κώστας Κουβίδης- Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου