email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

'παπάκι' με Ν


Όταν κάποια αυτονόητα είναι σπάνια, τραβούν την προσοχή και γίνονται θέμα προς φωτογράφηση.
Πριν λίγες μέρες, πρωί στην λεωφ. Βασ. Σοφίας, για πρώτη μου φορά είδα 'παπάκι' με την ένδειξη Ν, δηλαδή 'νέος οδηγός', πράγμα ασυνήθιστο μιας και οι περισσότεροι γεννηθήκαμε... οδηγοί.

Επιστρέφει από τις 6 Σεπτεμβρίου ο δακτύλιος στην καθημερινότητα των Αθηναίων

Δακτύλιος στην Αθήνα από τις 6 Σεπτεμβρίου

31 Αυγούστου, 2010

Ειδήσεις Ελλάδα:

Επιστρέφει από τις 6 Σεπτεμβρίου ο δακτύλιος στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Το μέτρο (εναλλάξ κυκλοφορία μονών-ζυγών στο κέντρο της Αθήνας) θα ισχύσει μέχρι τις15 Ιουλίου 2011.

Η Τροχαία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως όσοι είχαν πέρυσι άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο ισχύουν και φέτος οι ίδιες άδειες, ενώ όσοι επιθυμούν την έκδοση νέων αδειών μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010 στον πέμπτο όροφο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην οδό Δηλιγιάννη 24-26 στηνΑθήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 8-2 και το Σάββατο 8-12.

Τα αιτήματα θα εξεταστούν για να εξακριβωθεί αν συντρέχουν λόγοι έκδοσης αδειών.

Newslink

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Με κενά και ελλείψεις το σχέδιο νόμου για την οδική ασφάλεια

Τα κενά και τις ελλείψεις του σχεδίου νόμου για την Οδική Ασφάλεια του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εντοπίζει το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) εφόσον ακολουθήσει και η ουσιαστική λειτουργία του, όπως επισημαίνει.
Σε σχετική ανακοίνωση παρατηρεί: προβλέπεται η δημιουργία Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας στη Γραμματεία Μεταφορών, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη συντονισμού - συνεργασίας με την υπό ίδρυση Διεύθυνση Ελέγχου Οδικής Ασφάλειας στη γ.γ. Δημοσίων Έργων βάσει της Οδηγίας “2008/96” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απουσιάζει πλήρως κανονιστικό πλαίσιο για τις πραγματογνωμοσύνες οδικών ατυχημάτων, καθώς και απαιτήσεις για προϋποθέσεις εκπαίδευσης και πιστοποίηση για τους πραγματογνώμονες. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στη διάρκεια ισχύος της άδειας οδήγησης και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, καθώς και στην επιμόρφωση των οδηγών.
Σημαντική έλλειψη θεωρεί το Παρατηρητήριο την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην κατασκευή και λειτουργία Σταθμών Ελέγχου Επικίνδυνων Εμπορευμάτων στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο, καθώς και στη συγκρότηση και λειτουργία του Κεντρικού Φορέα που θα διαχειρίζεται πανελλαδικά τη λειτουργία τους.
Για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, το ΤΕΕ-ΠΟΑ ζητεί να διατηρηθούν σε ισχύ οι αποστάσεις που αφορούν την ασφάλεια της αστικής συγκοινωνίας στην περίπτωση που αυτό έχει και άλλη χρήση. Η ελάχιστη απόσταση θα πρέπει να καθοριστεί με βάση τον κίνδυνο ανάφλεξης και υποχρεωτικά πρέπει να προβλέπεται άλλη είσοδος και έξοδος.
Ζητά επίσης η μεταβατική περίοδος προσαρμογής να περιοριστεί το πολύ σε 5 από 12 χρόνια, αλλά και να επανεξεταστεί η πρόβλεψη ότι η μεταστέγαση θα γίνει σε περιοχή του συγκεκριμένου δήμου, αρκεί σ’ αυτή να μην απαγορεύεται η χρήση πρατήριου υγρών καυσίμων.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/08/2010 εφημ. "Η ΑΥΓΗ"

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

13 τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση βενζίνης


Το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας) έχει κωδικοποιήσει 13 βασικές αρχές του eco-driving. Σύμφωνα με αυτές ο οδηγός για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 - 2500 στροφές.
2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές .
3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.
4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.
5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις.
6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών.
7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων.
8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.
9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.
10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.
11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)
12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.
13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες στην ιστοσελίδα http://ecodriving.gr/

της Νεκταρίας Ντούκα

*από το: http://www.isthmos.gr/


Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

«Στόχος του Ινστιτούτου είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα..


To 2009 χάνονταν 95 ανθρώπινες ζωές
κάθε μέρα στην Ευρώπη
Σε όλο τον κόσμο τα τροχαία ατυχήματα
είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29
Περισσότερες από
38.800 ανθρώπινες ζωές
χάνονται στο δρόμο καθημερινά!
Στη χώρα μας, πάνω από 5 άνθρωποι
χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στο δρόμο…


"...Πόσοι όμως μπορούν να καταλάβουν ότι πίσω από κάθε νούμερο κρύβεται αμέτρητος πόνος, πίσω από κάθε αριθμό μια τραγωδία χωρίς κάθαρση;..."

«Στόχος του Ινστιτούτου είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα για να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη των οποίων, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι», δήλωσε το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου με την ανάληψη των δραστηριοτήτων του.
Η πρωτοβουλία και προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από ένα τραγικό γεγονός ελπίζουμε να γίνει ένα μέσο καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας με την ανάληψη και τήρηση ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

*δείτε περισσότερα στην Ιστοσελίδα : http://www.ioas.gr/


* * *


Πάνος Μυλωνάς

Ο Πάνος Μυλωνάς γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1982 στην Αθήνα απ’ όπου καταγόταν και όπου διαμένει και η οικογένειά του.

Ο Πάνος ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα και διακρινόταν για την εργατικότητα, το ήθος και τη συνέπειά του, το χαμόγελό του και την αγάπη του για τη ζωή.

Τέλειωσε το 4ο Λύκειο Αμαρουσίου και από το έτος 2000 σπούδαζε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν τεταρτοετής φοιτητής και είχε διαλέξει για την ειδίκευσή του τον τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος, η δε διπλωματική του εργασία, που είχε αρχίσει να εκπονεί και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, αφορούσε σε Κινητήρες Εσωτερικής Καύσεως Οχημάτων.

Στη διάρκεια της μαθητικής του ζωής ήταν πάντα άριστος στις επιδόσεις του και βραβεύθηκε με επαίνους και αριστεία από το Υπ.Ε.Π.Θ., την Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ.α., ενώ παράλληλα τον χαρακτήριζε κοινωνικότητα, εξαίρετο ήθος, θετική σκέψη και δημιουργικότητα. Σε νεαρή ηλικία - από το Δημοτικό Σχολείο - άρχισε να ασχολείται με το μοντελισμό και στη συνέχεια με αγώνες καρτ. Για τα παραπάνω θέματα άρχισε να αρθρογραφεί από παιδί κιόλας, αρχίζοντας με το περιοδικό «Modeling» όπου σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε να παρουσιάζει μοντέλα και τις επιδόσεις τους καθώς και σχετικούς αγώνες. Από τα γυμνασιακά του χρόνια επίσης επέδειξε ενδιαφέρον για θέματα τεχνολογίας και μηχανολογίας στο χώρο του αυτοκινήτου και πραγματοποίησε ταξίδια που του έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθεί μουσεία και σχετικές διοργανώσεις-παρουσιάσεις (Γερμανία, Αγγλία, Φινλανδία κ.α.).

Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν ως συντάκτης στο περιοδικό Auto Motor und Sport το οποίο συχνά εκπροσωπούσε σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούσε δε το νεαρότερης ηλικίας δημοσιογράφο στην Ευρώπη στο WRC.

Η αγάπη του για το αυτοκίνητο και τη Μηχανολογία, οι γνώσεις του και η διάθεση να μαθαίνει συνέβαλαν στο να αποτελεί ήδη από την ηλικία του έναν άρτιο και αξιόπιστο επαγγελματία και από τους πιο πολλά υποσχόμενους ανθρώπους του χώρου της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας. Η ενασχόλησή του στο χώρο του ειδικού Τύπου του αυτοκινήτου, του εξασφάλισε επιπρόσθετα σημαντικές εμπειρίες οδήγησης και γνώσεις όσον αφορά στην προσεκτική και ασφαλή οδήγηση. Δυστυχώς όμως, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον γλιτώσει από την κακή κατάσταση του δρόμου και την ασυνειδησία ορισμένων οδηγών.

Στη μνήμη του Πάνου Μυλωνά αποφασίστηκε η υποστήριξη δραστηριοτήτων σε σχέση με τη Μηχανολογία, την Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή, καθώς και σε θέματα σχετικά με τον τομέα της μελέτης, έρευνας και τεχνολογίας με προβολή και επιβράβευση σχετικών ενεργειών και δραστηριοτήτων. Για την επιβράβευση μελετών-εργασιών φοιτητών Σχολών Μηχανολογίας η θεματολογία επικεντρώνεται ενδεικτικά σε θεματικές ενότητες όπως: Κινητήρες Εσωτερικής Καύσης Οχημάτων, Αεροδυναμική Οχημάτων, Παθητική Ασφάλεια Οχημάτων, Ενεργητική Ασφάλεια Οχημάτων, Οδική Ασφάλεια, Δυναμική Ανάλυση Οχημάτων, Εσωτερικός και Εξωτερικός Σχεδιασμός Οχημάτων, Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας Οχημάτων, Παραγωγή Οχημάτων.

Ο Πάνος αντιμετώπιζε το αυτοκίνητο ως τεχνολογικό επίτευγμα αλλά και ως μέσο επέκτασης της ανθρώπινης κινητικότητας. με τα άψυχα μηχανικά κατασκευάσματα να αποκτούν χαρακτηριστικά και προσωπικότητα ενός ζωντανού οργανισμού στο γράψιμό του, με το αυτοκίνητο να χαρακτηρίζει επίσης την προσωπικότητα του δημιουργού- κατασκευαστή αλλά και αυτού που το επιλέγει. Λόγω και του πλούσιου έργου που παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Πάνος είχε δημοσιεύσει και έχει επίσης αναρτηθεί στο διαδίκτυο για το χώρο του αυτοκινήτου και του karting, γίνεται προσπάθεια για σχετική έκδοση, ειδικότερα δε για την έκδοση-παρουσίαση έργου που σχετίζεται με τις δραστηριότητες που ο Πάνος ασχολήθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του ως φοιτητής του Πολυτεχνείου και αρθρογράφος-συντάκτης του ειδικού Τύπου του αυτοκινήτου (καλύπτοντας αγώνες, διεθνείς διοργανώσεις, δοκιμάζοντας και παρουσιάζοντας αυτοκίνητα κλπ.).

Από το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφασίστηκε η καθιέρωση υποτροφίας στο όνομα του Πάνου Μυλωνά. Παράλληλα αποφασίστηκε η σύσταση Ιδρύματος που σκοπό θα έχει την υποστήριξη θεμάτων οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής, μελέτης, έρευνας και τεχνολογίας στο χώρο του αυτοκινήτου και κατ\' εξοχήν την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το site του Πάνου που δημιουργήθηκε από φίλους του του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κύπρου:www3.cs.ucy.ac.cy/projects/panos/