email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δεν αποζημιώνονται από τις ασφαλιστικές τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Eπικαιρότητα

imageΑσφαλισμένοι ανασφάλιστοι είναι όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητο τους μετά τις 21 Δεκεμβρίου 2010 έστω και αν δεν έχουν προσκομίσει στην ασφαλιστική τους εταιρία τον έλεγχο ΚΤΕΟ και μετά από τροχαίο ζητήσουν αποζημίωση. Θα τους ζητηθεί το πιστοποιητικό ελέγχου του ΚΤΕΟ και αν έχει μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή που που έγινε το ατύχημα ή δεν έχει καθόλου τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποζημιωθούν.
Αυτή την τακτική ακολουθούν όλες οι ασφαλιστικές μετά την εφαρμογή του νέου νόμου (3897/2010) , για τον έλεγχο των οχημάτων από ΚΤΕΟ, που καθιστά υποχρεωτική την ασφάλιση με την προσκόμιση της βεβαίωσης του ΚΤΕΟ. Ωστόσο χιλιάδες συμβόλαια έχουν ανανεωθεί χωρίς να έχει γίνει η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης επειδή όπως αναφέρουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς η ανανεώσεις έγιναν αυτόματα και η αποστολή των συμβολαίων ταχυδρομικά.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία όλες οι ασφαλιστικές θα ζητούν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του οχήματος ή των οχημάτων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα και σε περίπτωση που κάποιο όχημα δεν έχει περάσει από τον τακτικό έλεγχο ΚΤΕΟ τότε η ασφαλιστική δεν καλύπτει τις ζημιές που έχει προκαλέσει το εν λόγο όχημα.

Επίσης όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ μπορεί οι ασφαλιστικές να μην ζητούν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων στα ΚΤΕΟ ωστόσο ο νόμος φαίνεται πως τηρείται με το παραπάνω και κανένα όχημα δεν μπορεί να περάσει από έλεγχο αν δεν έχει προσκομίσει στην γραμματεία των ΚΤΕΟ την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο βέβαια είναι σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου