email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τι νομίζεις ότι είσαι;

   Μπήκα στο ταχυδρομείο και ρώτησα τον υπάλληλο: «Πώς είστε σήμερα;». Αυτός απάντησε: «Δεν ξέρω· με τα γεγονότα του κόσμου, και με τον τρόπο που συμβαίνουν, δεν ξέρω ούτε τι είμαι».
   Αν δεχτείς την εκτίμηση του κόσμου για το τι είσαι, ίσως αποκτήσεις χαμηλή γνώση για τον εαυτό σου.
   Για τον εμπορικό κόσμο είσαι απλώς ένας ακόμη πιθανός πελάτης. 

Οι διαφημιστές προσπαθούν να σε κάνουν να αισθάνεσαι ένοχος αν δεν συμμορφώνεσαι και δεν διαλέγεις ορισμένα είδη αγαθών.
   
Για τους βιολόγους δεν είσαι τίποτα άλλο από προϊόν ενός από τους ορισμένους τύπους γενών και του περιβάλλοντος. Η συμπεριφορά σου δεν είναι παρά η αντανάκλαση των διανοητικών και φυσικών ελατηρίων –είναι προγραμματισμένη σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

 Για τους πολιτικούς είσαι ένας ψηφοφόρος. Για τα κυβερνητικά γραφεία είσαι ένας αριθμός. Είσαι στερημένος από την ατομικότητά σου και από το όνομα που σου δόθηκε στη γέννησή σου. Οι κοινωνιολόγοι σε αποπροσωποιούν, οι ψυχίατροι σε απανθρωπίζουν, και δεν είναι άξιο απορίας αν λες  «Δεν ξέρω τι είμαι».
   Μην αφήνεις τον κόσμο τον κόσμο να σου λέει τι είσαι. Ο κόσμος έχει διαστρέψει την αλήθεια του Θεού και γυρίσει το κάθε τι ανάποδα. Λέει ότι το λάθος είναι σχετικό, η αγνότητα καθόλου σπουδαία, η πιστότητα είναι ανόητη, το ανώμαλο είναι ομαλό, η αισχρότητα φιλολογικά είναι τιμιότητα, η ασχήμια είναι τέχνη, η τιμωρία είναι έγκλημα, και τα παιδιά είναι η άρχουσα τάξη.
   Δεν είναι παράξενο που είσαι μπερδεμένος! Πρέπει να ξεφύγεις από όλο αυτό το μπέρδεμα του κόσμου, να γυρίσεις την πλάτη σου σ’ αυτόν, και να δεις τι είσαι κατά την άποψη του Θεού. Είσαι ένα πρόσωπο που Αυτός αγαπά. Ενδιαφέρεται για σένα σαν άτομο. Μπορείς να Του δώσεις χαρά. Μπορείς να γίνεις μια ευλογία στον κόσμο – να δοξάσεις το Θεό, και να απολαμβάνεις τις ευλογίες Του για πάντα.
   Αλλά εξαρτάται από το αν είσαι ξανα-γεννημένος από το Άγιο Πνεύμα, οπότε γίνεσαι πραγματικό Παιδί του Θεού. Ο Χριστός είπε: «εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού» (Ιωάν. γ’3). Εσύ πρέπει να αποφασίσεις για τον εαυτό σου τι θα είσαι – αν θα είσαι μέλος της οικογένειας του Θεού ή όχι.
   Αλήθεια τι νομίζεις ότι είσαι τελικά; Ένα θύμα συμπτώσεων; Ένας αβοήθητος άνθρωπος, σκλαβωμένος στις κακές συνήθειες; Μια χαμένη ψυχή; Ή ένα παιδί του Θεού, αγαπημένο από τον Ουράνιο Πατέρα, προορισμένο να έχει έντιμη και αποδοτική ζωή σ’ αυτή τη γη, και μετά να ζήσει για πάντα με το Θεό στο αιώνιο σπίτι Του;
   Η απάντηση εξαρτάται από σένα. Ο Χριστός πέθανε για τους χαμένους – πέθανε για σένα – και Αυτός θα σε σώσει αν Του το επιτρέψεις.
   Όταν σε ρωτήσει κανείς τι είσαι, ίσως απαντήσεις: «Είμαι ένα μέσος Έλληνας που πληρώνει κανονικά τους φόρους του, κάνει ότι μπορεί για τις υλικές ανάγκες της οικογένειάς του, χαιρετά τη σημαία με κλίση του κεφαλιού του, δίνει την ψήφο του κάθε φορά στις εκλογές, και βοηθεί το γείτονά του σε ότι μπορεί».
 Αλλά η αληθινή σου ταυτότητα εξαρτάται από τις σχέσεις σου με το Θεό και το Γιό Του, τον Ιησού Χριστό, που είναι ο Σωτήρας του αμαρτωλού. Όταν έχεις τακτοποιήσει τις σχέσεις σου με το Θεό ζητώντας από το Χριστό να έρθει στη ζωή σου, τότε θα ξέρεις τι είσαι; ένας πραγματικός χριστιανός, παιδί του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου