email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

"θεριό είναι ο άνθρωπος"

Μια πολύ ωραία παράγραφος από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, όπου ο συγγραφέας με τα λόγια αυτά λέει την Αλήθεια του Ευαγγελίου, ότι η "καρδιά" του ανθρώπου, η ψυχική του θέληση, είναι απόλυτα ελεύθερη να διαλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσει:

Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός στην Καινή Διαθήκη, στα Ευαγγέλια που έγραψαν οι μαθητές Του: "Εάν τις (κάποιος) θέλη να έλθη οπίσω μου, άς απαρνηθή εαυτόν, και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού καθ' ημέραν, και ας με ακολουθή." 
Το ίδιο Πνεύμα μίλαγε πάντοτε προς τον άνθρωπο και τον προσκαλούσε μέσα από τους Προφήτες, πριν την έλευση του Χριστού: "Ω πάντες οι διψώντες, έλθετε εις τα ύδατα" φώναζε μέσα από τον Ησαΐα το 700 π.Χ. περίπου. 
Και από τον Ιερεμία (~το 600 π.Χ.): "Στήτε (σταθείτε) επί τας οδούς, και ιδέτε, και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, πού είναι η αγαθή οδός, και περιπατείτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας."

Φυσικά, είναι πάρα πολλά τα χωρία της Αγίας Γραφής από την αρχή μέχρι το τέλος, που φανερώνουν ακριβώς αυτή την απόλυτη ελευθερία του Ανθρώπου, την οποία ο Δημιουργός του και μόνο Αυτός τη σέβεται και δεν την παραβιάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου