email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διεξαγωγή «39ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» στην Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία




Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 εκκινεί από το Ναύπλιο το «39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ», ένας αγώνας παλαιών αυτοκινήτων που θεσμοθετήθηκε από το 1972 και έκτοτε απέκτησε φήμη και εκτίμηση μεταξύ των διεθνών κύκλων των συλλεκτών και φίλων του αντικειμένου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA), προσφέροντας κατ’ επέκταση και τις ανάλογες υπηρεσίες στην τουριστική προβολή της χώρας।

Αναμένεται να συμμετάσχουν περί τα 80 κλασσικά και ιστορικά οχήματα ηλικίας άνω των 30 και έως 85 ετών με πληρώματα από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Δ. Ευρώπη, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Το πρόγραμμα της α΄ ημέρας του τριήμερου αυτού αγώνος προβλέπει Τεχνικό Έλεγχο στην Αργολική πρωτεύουσα, εκκίνηση πριν το μεσημέρι και διαδρομές προς Λεωνίδιο και Κοσμά, Σπάρτη και Καλαμάτα, όπου και η έδρα του ράλλυ। Την επομένη, Πέμπτη 23η Σεπτεμβρίου, τ’ αυτοκίνητα θα εκκινήσουν από το πρωί αρχικά προς Γερολιμένα, όπου θα ανασυγκροτηθούν και από εκεί θα συνεχίσουν για την ολοκλήρωση του κύκλου της χερσονήσου της Μάνης। Η εκκίνηση της Παρασκευής θα δοθεί και πάλι από την Καλαμάτα, αυτή την φορά με προορισμό την Σπάρτη, όπου οι συντελεστές του «39ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» θα είναι προσκεκλημένοι του Δήμου επ΄ ευκαιρία των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων των ημερών εκείνων। Τέλος, το Σάββατο 25η Σεπτεμβρίου το βράδυ θα λάβει χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Φιλοξένια» η τελετή βραβεύσεως των νικητών παρισταμένων όλων των νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων των περιοχών διεξαγωγής της εκδηλώσεως.
Το «39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» θα τελεσθεί με την υποστήριξη και υπό την φιλοξενία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδος, καθώς και των Δήμων Καλαμάτας, Σπάρτης, Οιτύλου και Ναυπλίου, όπως και της Κοινότητος Κοσμά, ακόμη δε και των Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας και Ναυπλίου!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συναγωνισμός κατά το «39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» δεν θα έχει ως κριτήριο την ταχύτητα, αλλά την ακρίβεια! Οι νικητές θ’ αναδειχθούν από την εκτέλεση δεκαπέντε περίπου Ειδικών Δοκιμασιών Ακριβείας, που θ’ απαιτήσουν πλήρη αυτοσυγκέντρωση, ταχείες αποφάσεις και παρατηρητικότητα.

Η οργανωτική Επιτροπή
Υπευθ. Δημ. Σχέσεων
Τσαπέπας Πέτρος
(69774 555 99)


Πληροφορίες παρέχονται από την διοργανώτρια λέσχη ΦΙΛΠΑ, οδός Πίνδου 92 Παπάγου,
στο τηλέφωνο 210-65 34 700. Φαξ 210-6533420. Email info@philpa.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου