email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οι μπαριέρες δεν συγκράτησαν τον θάνατο

ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα θεατών- Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας
Νεκρός οκτάχρονος σε επίδειξη δοκιμασίας αυτοκινήτων

Τραγική κατάληξη είχε μία επίδειξη δοκιμασίας αυτοκινήτων στην πίστα των Αφιδνών.
Ενα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε ομάδα θεατών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα οκτάχρονο παιδί και να τραυματιστούν σοβαρά ο πατέρας του και ο εννιάχρονος αδελφός του. Οι μπαριέρες που είχαν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας δεν αποδείχθηκαν ικανές να συγκρατήσουν το αυτοκίνητο, γι΄ αυτό και έπεσε με ορμή πάνω σε μία ομάδα θεατών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και τα τρία θύματα.

Το οκτάχρονο παιδάκι υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και- σύμφωνα με καταγγελίες θεατών και αγωνιζομένων- καθυστέρησε η μεταφορά του σε νοσοκομείο κατά περίπου 45 λεπτά, καθώς δεν υπήρχε στην πίστα ασθενοφόρο, αν και προβλέπεται ρητά από τους κανονισμούς. Ο οδηγός που εμπλέκεται στο δυστύχημα θεωρείται αρκετά έμπειρος και κατείχε αγωνιστική άδεια (λισάνς) ισχύος μίας ημέρας, όπως συμβαίνει συνήθως σε επιδείξεις.

Διαψεύδει το βίντεο
Το δυστύχημα προβάλλεται σε βίντεο στο Διαδίκτυο, το οποίο ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων (ΕΘΕΑ) ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αφού τα θύματα παρακολουθούσαν τον αγώνα από ένα επικίνδυνο σημείο, ενώ και οι πρόχειρες μπαριέρες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές.
Το συνολικό μήκος της πίστας δεν υπερβαίνει τα 600 μέτρα, άρα θα ήταν εύκολος ο έλεγχος των θεατών από τους διοργανωτές. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν αρχίζει ο αγώνας, αν δεν πειθαρχήσουν προηγουμένως όλοι οι θεατές στις υποδείξεις των αρμοδίων ασφαλείας, κάτι που δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, έχουν καταγραφεί αποχωρήσεις οδηγών κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν διαπίστωναν ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των θεατών εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφαλείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Πιτσίνης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" την Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου