email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Tα ΙΕΚ ΞΥΝΗ συμπαρίστανται έμπρακτα στους συμπολίτες μας



Το 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων
και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ
βρέθηκαν στο πλευρό των
κρατούμενους των φυλακών।

Ένα κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στις φυλακές, με ψυχικές και υλικές ανάγκες। Το 1ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ συμπαρίστανται έμπρακτα στους συμπολίτες μας .
Με τη βοήθεια όλων σας η δική μας πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά.
Από τις 16 έως και τις 28 Φεβρουαρίου το 1ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τόσο για τις Φυλακές ανήλικων αγοριών στον Αυλώνα, όσο και για τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών.
Το Σάββατο 13 Μαρτίου, το «καραβάνι» αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας του 1ο διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρέδωσαν τα ρούχα στους ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Ανάμεσα στα άλλα τα τεράστια κουτιά περιείχαν: αθλητικά κυρίως ρούχα, παπούτσια και καινούρια εσώρουχα. Είδη ξυρίσματος, ξυριστικές μηχανές μίας χρήσης, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Επίσης στάλθηκαν είδη καθαριότητας χώρου, (απορρυπαντικά).
Και στις δύο φυλακές δόθηκαν τηλεκάρτες. Η ανάγκη επικοινωνίας σε συνθήκες κράτησης, εγκλεισμού και απομόνωσης είναι από τις βασικότερες των κρατουμένων. Πολλοί μάλιστα από αυτούς είναι άποροι και οι οικογένειές τους ζουν σε μακρινές χώρες.
Η κα Ελευθερία (Ρίτα) Πικρού-Μωραϊτάκη, Πρόεδρος 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, δήλωσε πως με ιδιαίτερη χαρά το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο σημαντικό αυτό κοινωνικό ζήτημα και κάθε φορά θα βρίσκεται δίπλα στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα
Επίσης με πρωτοβουλία του 1ου διαμερίσματος, το Σάββατο 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις και ζωντανή μουσική)।

* από την ιστοσελίδα Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ
http://www.iekxini.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου