email: parisaivalis@gmail.com

.........................................................δεν είναι του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού..................................................................................

***************** * 11ος του 2017 μ.Χ. * *************************************** * * * ********************************************************

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η μικρομεσαία επιχείρηση του αύριο μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα










Στα πλαίσια του XINIS EDUCATION FESTIVAL, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εσπερίδα με θέμα: "Η μικρομεσαία επιχείρηση του αύριο μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα. Η φορολογική νομοθεσία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Στην πολύ ωραία νεοκλασσική αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (www.pcci.gr/) , η οποία κατάμεστη από σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αλλά και άλλους πολλούς προσκεκλημένους, μίλησαν καταξιωμένοι από το χώρο των φορολογικών.
Τη εισαγωγή και έναρξη των εισηγήσεων έκανε ο κ. Παντελής Λούλης, λογιστής και υπεύθυνος καθηγητής της ειδικότητας Λογιστών-Φοροτεχνών στο ΙΕΚ Ξυνή Πειραιά.
Στο σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Ομίλου Ξυνή, κ. Σοφοκλή Ξυνή, δόθηκε έμφαση στο ότι θα μπορούσε η χώρα μας, η Ελλάδα, να γίνει εκπαιδευτικός προορισμός με όλα τα θετικά γι' αυτή οφέλη, όπως εισροή συναλλάγματος και άλλα πολλά που ακολουθούν τους σπουδαστές στη διαμονή τους.
Ομιλητές ανέλυσαν στο μέτρο του δυνατού, όσον αφορά το περιορισμό από πλευράς χρόνου, και έδωσαν ενημέρωση σε πολύ σημαντικά φορολογικά ζητήματα.
Ο κ. Αντ. Μουζάκη, γ.γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Ελλάδος (Π.Ε.Φ.Ε.)-φορολογικός σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ανέπτυξε το θέμα "Οι νέες ρυθμίσεις στη Φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων".
Ο κ. Μανούσος Ντουκάκης, αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε., με θέμα "Ανεπάρκεια και ανακρίβεια βιβλίων, πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία".
Ο κ. Ορέστης Σεϊμένης, αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε.-καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών, με θέμα "Φορολογία ακίνητης περιουσίας".
Ο κ. Henrik Paulander, senior adviser TAXUD E3, από το Βέλγιο, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα "Η φορολογία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Πολύ σημαντική ήταν ακόμη η συμμετοχή του κ. Βασίλη Σαμέλη, τ. γεν. επιθ. του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα "Η χρηστή διοίκηση στο δημόσιο".
Δεν πρέπει να παραλείψω και να δώσω εύσημα για την πολύ καλή οργάνωση από πλευράς του διοικητικού προσωπικού του ΙΕΚ Πειραιά, που είχε την ευθύνη γι' αυτή την εσπερίδα, καθώς επίσης και στους σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής με τα σπέσιαλ γλυκίσματα που μας προσέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου